Aqsa Mahmood s-a nascut acum 20 de ani intr-un camin fericit din Scotia, iar familia ei spera ca va deveni doctor, ca sa salveze vieti. A devenit studenta si "era bine integrata in societate", spun parintii sai. In schimb, tanara este acum in Siria, unde a fost radicalizata si s-a casatorit cu un luptator al Statului Islamic, transmite BBCNews.

Aqsa MahmoodFoto: Captura YouTube

Parintii sai, Muzaffar si Khalida Mahmood, nu si-au mai vazut fiica din luna noiembrie a anului trecut, cand i-au anuntat disparitia. O descriu drept o persoana pasnica si inteligenta.

Mama si tatal tinerei au facut declaratii publice la Glasgow, dupa ce, de curand, Aqsa si-ar fi indemnat prietenii pe Twitter, sa provoace atacuri teroriste. Contul de pe care ar fi scris folosind numele Umm Layth a fost apoi sters.

Desi o acuza ca si-a tradat familia si comunitatea din care facea parte, parintii i-au transmis ca o iubesc si ca o astepta acasa.

"Ne-ai frant inima si ai schimbat vietile noastre pentru totdeauna. Te rugam, intoarce-te acasa!", au spus parintii fetei intr-un mesaj public.

Ei avertizeaza ca daca Aqsa a putut fi radicalizata, oricarei familii i se poate intampla acest lucru.