Oficialii americani si iranieni reiau joi la Geneva discutiile cu privire la programul nuclear al Iranului, au declarat miercuri oficiali americani citati de AFP.

Delegatia americana, condusa de secretarul de stat adjunct Bill Burns si de subsecretarul de stat Wendy Sherman se va intalni cu oficiali iranieni, joi si vineri la Geneva, a anuntat Departamentul de Stat intr-un comunicat publicat miercuri seara.

"Aceste consultari bilaterale vor avea loc in cadrul P5 +1 discutiile nucleare si vor fi conduse de Inaltul Reprezentant al UE, Cathy Ashton", scrie comunicatul.

Iranul si tarile din grupul 5 +1 (Statele Unite, Franta, Regatul Unit, Rusia, China si Germania) urmau initial sa reia negocierile la jumatatea lunii septembrie, in cadrul Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite.

Acesta tari au ajuns la un Acord nuclear interimar pe sase luni, intrat in vigoare la 20 ianuarie. In luna iulie, acesta a fost prelungit cu patru luni, pana la 24 noiembrie, in speranta ajungerii la un acord final care ar trebui sa garanteze natura exclusiv pasnica a programului nuclear al Iranului, in schimbul pentru ridicarii complete a sanctiunilor occidentale si ONU care sufoca economia iraniana de mai multi ani.

Puterile occidentale si Israelul suspecteaza Iranul ca incearca sa dezvolte arme atomice, in timp ce Teheranul spune ca programul sau nuclear este pur civil.