Decizia Frantei de a suspenda livrarea primei nave de razboi Mistral Rusiei, din cauza crizei din Ucraina, nu reprezinta "o tragedie" pentru Moscova, a dat asigurari miercuri Ministerul rus al Apararii, citat de AFP.

"Refuzul acestui contract nu va fi o tragedie pentru noi in ceea ce priveste planul reinarmarii", a declarat Iuri Borisov, un adjunct al ministrului rus al Apararii, pentru agentia oficiala Itar-Tass.

"Chiar daca este, in mod evident, neplacut si creeaza unele tensiuni in relatiile cu colegii nostri francezi", a adaugat el.

Franta a anuntat miercuri ca suspenda livrarea primei nave de asalt Mistral catre Rusia din cauza implicarii Moscovei in conflictul din Ucraina. Anuntul, facut cu o zi inainte de summitul istoric NATO din Tara Galilor, vine dupa ce aproape toate statele mari din NATO (SUA, UK, Germania) au cerut Parisului sa stopeze un contract care presupune livrarea catre Rusia a doua formidabile arme de asalt, recunoscute pentru eficacitatea lor.

Conditiile pentru ca Franta sa autorizeze livrarea in octombrie a primei nave de razboi Mistral catre Rusia "nu sunt reunite la acest moment", a anuntat miercuri presedintia franceza, referindu-se la criza din Ucraina, potrivit AFP.

"In ciuda perspectivei de incetare a focului, care trebuie insa confirmata si pusa in practica", aceste conditii "nu sunt reunite la acest moment", a declarat presedintia franceza, intr-un comunicat.

"Actiunile efectuate recent de Rusia in estul Ucrainei contravin fundamentelor securitatii in Europa", a adaugat presedintia franceza. Seful diplomatiei franceze, Laurent Fabius, denuntase vineri prezenta de trupe rusesti in estul Ucrainei, iar Uniunea Europeana se pregateste sa adopte noi sactiuni impotriva Moscovei.