Cel putin 87 de soldati ucraineni au fost ucisi in batalia de la Ilovaisk, unde au ramas incercuiti de peste o saptamana, a anuntat miercuri un responsabil militar regional, citat de agentia de presa Interfax Ucraina, preluata de AFP.

"In cursul ultimelor doua zile, corpurile a 87 de persoane moarte in apropiere de Ilovaisk au ajuns la morga, majoritatea apartinand batalioanelor de voluntari", a declarat Mihailo Logvinov, un responsabil militar al regiunii Zaporijjia, vecina cu cea a Donetskului.

Situata la 20 km de fieful rebel Donetsk, localitatea Ilovaisk a fost asediata timp de peste o saptamana de rebelii pro-rusi, fara a primi intariri, fapt ce a starnit emotie la Kiev, unde cateva sute de persoane au manifestat saptamana trecuta in fata presedintiei pentru a trimite intariri.

Presedintele Parlamentului, Olexandr Turcinov, a vorbit in aceasta saptamana de "un mare numar de morti" in aceasta batalie, dar pana in prezent nu fusese furnizata nicio cifra oficiala asupra numarului de soldati ucaineni ucisi.