Al doilea jurnalist american decapitat de jihadistii Statului Islamic a transmis inaintea mortii sale un mesaj dur presedintelui SUA Barack Obama, in inregistrarea data publicitatii de grupul radical. Iata care au fost ultimele sale cuvinte:

Jurnalistul Steven SotloffFoto: Captura YouTube

"Sunt Steven Joel Sotloff. Sunt sigur ca stiti exact cine sunt si de ce apar in fata dumneavoastra. Si acum, mesajul meu: Obama, politica externa a interventiei americane in Irak ar fi trebuit sa apere viata si interesele americanilor. Atunci cum de trebuie sa platesc cu viata mea pretul interventiei tale? Nu sunt si eu cetatean american? Ai cheltuit miliarde de dolari din bani publici si am pierdut mii de soldati in luptele impotriva Statului Islamic. Deci, unde este apararea interesului american in reinceperea acestui razboi? Din putinul pe care il stiu despre politica externa, imi amintesc cand nu puteai castiga alegerile fara a promite ca trupele noastre vor fi aduse inapoi din Irak, din Afganistan si ca Guantanamo va fi inchisa. Iata-te Obama foarte aproape de finalul mandatului tau si nu ti-ai indeplinit niciuna dintre aceste promisiuni. Iata cum ne conduci pe noi pe toti, poporul american, in mijlocul unui foc urias", este mesajul ostaticului.

Inregistrarea nu a fost confirmata de autoritatile americane. Jurnalistul Steven Sotloff, in varsta de 31 de ani, a disparut in urma cu un an in Siria, de unde transmitea informatii despre evolutia razboiului civil.