Kremlinul a anuntat ca este pregatit sa faca publica inregistrarea convorbirii telefonice dintre Vladimir Putin si Jose Manuel Barroso, dupa ce presa occidentala a afirmat ca presedintele Rusiei ar fi amenintat ca ar putea "ocupa Kievul in doua saptamani", daca vrea, scrie ITAR-Tass.

Reprezentantul Rusiei pe langa UE, Vladimir Cijov, i-a transmis o scrisoare lui Barroso in care afirma ca administratia prezidentiala este pregatita sa publice continutul convorbirii, "pentru a inlatura orice neintelegere".

In cazul in care Uniunea Europeana nu va formula nicio obiectie in cursul urmatoarelor doua zile, inregistrarea conversatiei va fi facuta publica, a precizat acesta.

Anterior, administratia prezidentiala sustinuse ca remarcile lui Vladimir Putin au fost scoase din context iar intelesul lor era cu totul altul.

"Au fost scoase din context si aveau un inteles foarte diferit", declarase consilierul prezidential Yuri Ushakov.

Ushakov a afirmat ca, daca seful Comisiei Europene a dezvaluit detalii legate de convorbirea telefonica, acest lucru este "incorect si depaseste granitele uzantelor diplomatice".

Presedintele rus Vladimir Putin l-ar fi avertizat pe presedintele in exercitiu al Comisiei Europene, Jose Manual Barroso, ca ar putea "ocupa Kievul in doua saptamani" daca vrea, relata luni presa italiana. Potrivit ziarului La Repubblica, liderul rus ar fi transmis aceasta amenintare intr-o convorbire telefonica avuta cu seful executivului european in cursul summitului UE de la sfarsitul saptamanii trecute.