Remarca lui Vladimir Putin privind "ocuparea Kiev-ului in doua saptamani", facuta intr-o convorbire telefonica cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si dezvaluita pe surse luni de cotidianul italian La Repubblica, a fost "scoasa din context", a declarat marti Yuri Ushakov, consilierul diplomatic al Kremlinului, citat de Itar-Tass. "Afirmatia a fost scoasa din context si a capatat astfel un inteles diferit", potrivit lui Yuri Ushakov.

Vladimir PutinFoto: Hotnews

"In cazul in care afirmatia ar fi fost facuta cu adevarat, nu ar fi fost demna de un om politic serios. Indiferent daca aceste cuvinte au fost pronuntate sau nu, acest citat a fost scos din context si a avut un sens foarte diferit", sustine Yuri Ushakov.

Presedintele rus Vladimir Putin l-ar fi avertizat pe presedintele in exercitiu al Comisiei Europene, Jose Manual Barroso, ca ar putea "ocupa Kievul in doua saptamani" daca vrea, relateaza presa italiana. Potrivit ziarului La Repubblica, liderul rus ar fi transmis aceasta amenintare intr-o convorbire telefonica avuta cu seful executivului european in cursul summitului UE de la sfarsitul saptamanii trecute.