Rusia isi va adapta doctrina militara tinand cont de aparitia unor "noi amenintari si mai ales de consolidarea prezentei NATO" la frontierele sale, a declarat marti un oficial militar rus pentru agentia publica RIA Novosti, relateaza AFP. "Toate faptele arata vointa autoritatilor din Statete Unite si NATO de a continua politica de deteriorare a relatiilor cu Rusia", a afirmat Mihail Popov, secretar adjunct al Consiliului de securitate rus.

Iata mai jos cele mai importante evenimente din criza ucraineana:

Ora 17:54: Serghei Nariskin, presedintele Dumei de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, s-a intalnit luni, la Paris, cu parlamentarii francezi, scrie Le Monde. Nariskin figureaza pe lista persoanelor vizate de sanctiunile economice impuse de Uniunea Europeana pe fondul implicarii Rusiei incriza din Ucraina. (vezi aici mai multe informatii)

Ora 14:41: TV Rain (televiziune rusa) anunta ca Aeroportul din Lugansk e complet distrus in urma luptelor dintre armata ucraineana si separatistii pro-rusi.

Ora 13:48: Livrarile de gaze din Slovacia catre Ucraina incep de marti, 2 septembrie, anunta Uzhgorod.in. Este vorba despre livrarea de gaze in revers prin conducta Vojany-Ujgorod, cu o maxima de 27 de milioane de metri cubi pe zi. Anuntul a fost facut de un reprezentant Eustream, companie slovaca ce asigura tranzitul gazelor ruse in tarile europene via Slovacia. Compania ucraineana Naftogaz va plati 360 de dolari pe mia de metri cubi de gaz. Directorul Naftogaz preciza, in luna iunie, ca Uniunea Europeana s-a oferit sa livreze Ucrainei gaze naturale cumparate de la Rusia, la un pret mai ieftin decat cel oferit de compania rusa Gazprom Kievului, prin intermediul slovacilor de la Eustream.

Ora 13.02: Gigantul petrolier rus Rosneft a anuntat marti lansarea activitatilor de explorare in marea Leptev din nordul Siberiei, impreuna cu partenerul sau american ExxonMobil, in pofida sanctiunilor impuse de Statele Unite pe fondul implicarii Rusiei in criza din Ucraina, transmite AFP. (vezi aici mia multe informatii)

Ora 12.14: Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pretinde ca decizia Ucrainei de a cere aderarea la NATO ar submina procesul de pace in estul tarii - Reuters

Ora 11:12: Remarca lui Vladimir Putin privind "ocuparea Kiev-ului in doua saptamani", facuta intr-o convorbire telefonica cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si dezvaluita pe surse luni de cotidianul italian La Repubblica, a fost "scoasa din context", a declarat marti Yuri Ushakov, consilierul diplomatic al Kremlinului, citat de Itar-Tass.

Ora 10.56: Institutiile ruse au sechestrat proprietatile din Rusia ale oligarhului Igor Kolomoiski, unul dintre stilpii noii puteri ucrainene si guvernator al regiunii Dnepropetrovk, anunta ItarTass