Doua nave ale garzii de coasta ucrainene, aflate in apropierea portului strategic ucrainean Mariupol - din regiunea separatista Donetsk -, au fost duminica tinta unor tiruri de artilerie, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al serviciilor de coasta.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Tirurile au fost lansate in jurul orei 15:00 (ora 12:00 GMT)", a declarat purtatorul de cuvant fara a putea oferi imediat alte detalii cu privire la sursa acestor tiruri sau posibile victime.

Reuters anuntase anterior, citand informatii facute publice de purtatorul de cuvant al Armatei ucrainene, ca o ambarcatiune navala ucraineana din Marea Azov a fost atacata duminca de artilerie de la sol, adaugand ca a fost organizata o operatiune de salvare.

Andrii Lisenko a precizat ca vasul atacat este un cuter. Nu exista informatii cu privire la numarul de persoane aflate la bordul ambarcatiunii.

Rebelii pro-rusi si-au asumat responsabilitatea pentru atac pe mijloacele de social-media.

Insurgentii au anuntat in ultimele zile ca se pregatesc pentru o nou ofensiva contra fortelor guvernamentale in estul Ucrainei, vizand cu precadere portul strategic Mariupol, aflat la circa 100 de km sud de bastionul separatist Donetsk.