Ambasada britanica a postat pe propriul cont de Twitter o imagine cu un tort in forma Casei Albe, cateva artificii si steagurile celor doua tari. Comentariul imaginii era "Doar artificii de aceasta data!"

HotNews.roFoto: Hotnews

"Insa nu toata lumea s-a amuzat", noteaza CNN. O persoana a reactionat prin Twitter, apreciind ca postarea "este de prost gust la modul extrem"

Pe fondul criticilor, ambasada Marii Britanii a difuzat un alt comentariu: "Prezentam scuze pentru postarea precedenta. De fapt, intentionam sa marcam un eveniment istoric si sa celebram relatia puternica de prietenie de acum". Ultima postare contine si o trimitere la editorialul scris in Huffington Post de Patrick Davies, adjunctul ambasadorului britanic din Statele Unite. potrivit Mediafax.

"Tarile noastre sunt mai apropiate ca niciodata. Departe de a lupta unii cu altii, militarii nostri participa la operatiuni comune. Nu mai este nevoie sa spunem, dar evenimentele din august 1814 au fost lasate mult in urma", a comentat Patrick Davies.

Casa Alba, sediul Presedintiei SUA, si Capitoliul, sediul Congresului american, au fost incendiate de militari britanici in august 1814, spre finalul razboiului care izbucnise in 1812 intre Statele Unite si Marea Britanie.