¬Presedintele Parlamentului ucrainean, Oleksandr Turcinov, a apreciat duminica ca situatia din estul Ucrainei nu poate fi solutionata doar pe cale diplomatica, ci numai cu ajutorul armatei, relateaza agentia oficiala Ukrinform, citata de Mediafax. "Fara indoiala, sunt necesare negocieri si consultari, pentru a incerca sa gasim o solutie pasnica in acest conflict, insa, sincer vorbind, nu cred ca putem obtine rezultate urmand doar calea diplomatica", a declarat Turcinov, intr-un interviu pentru postul de televiziune ucrainean Kanal 5.

"Doar armata ucraineana este in stare sa puna capat acestui razboi, eliberand complet regiunile Donetk si Lugansk", a subliniat presedintele Parlamentului ucrainean.

In opinia lui Turcinov, "Rusia considera Ucraina drept parte componenta a imperiului la care viseaza".

"(Presedintele rus, Vladimir) Putin desfasoara un razboi impotriva intregii Ucraine. El are scopul de a distruge Ucraina independenta si democratica", a adaugat el.

Oficialul ucrainean si-a exprimat speranta ca operatiunea din estul Ucrainei se va incheia pana in octombrie, cand ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate, relateaza agentia RIA Novosti.