Aripa armata a Hamas a lansat miercuri un avertisment pentru companiile aeriene ale caror zboruri aterizeaza la Tel Aviv, la scurt timp dupa reluarea ostilitatilor in Fasia Gaza si incercarea Israelului de a-l ucide pe liderul palestinian, informeaza AFP.

Cel putin 22 de palestinieni, printre care si noua copii, au fost ucisi in schimbul de rachete de marti seara, cand miscarea islamista si Israelul n-au mai asteptat expirarea acordului de incetare a focului.

Primele doua victime ale violentelor au fost sotia si o fiica a lui Mohammed Deir, liderul Brigazilor Ezzedine al-Qassam, aripa armata a Hamas. Mussa Abu Marzouk, numarul doi in biroul politic al Hamas, a declarat ca seful sau este in viata, dupa ce a stat ascuns si a scapat de cinci tentative de asasinat.

Miercuri seara, purtatorul de cuvant al miscarii armate a avertizat companiile aeriene straine care au zboruri in directia Tel Aviv, indemnandu-i sa nu mai aterizeze acolo incepand de joi, la ora 05:00. Acesta nu a detaliat avertismentul, dar a revendicat de mai multe ori, inclusiv miercuri, responsabilitatea pentru rachetele lansate in directia aeroportului.

La sfarsitul lunii iulie, caderea unei rachete in apropiere de aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv a dus la inchiderea sa pentru o scurta perioada si la anularea a numeroase zboruri.

UPDATE Tarom nu anunta pe site-ul sau nicio modificare in orarul zborurilor. Pe 22 iulie, compania a anulat un zbor la recomandarea autoritatilor de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.