Sanctiunile impuse de catre Rusia in cazul importurilor de produse agroalimentare din Occident incep sa se simta in buzunarele cetatenilor rusi. Exista cresteri de 60% la unele alimente in anumite zone ale Federatiei Ruse, scrie publicatia Independent.md, citind ziarul rus Kommersant.

Deocamdata, in Moscova si alte regiuni situate in zona europeana a Rusiei, cresterea preturilor la alimente nu se simte abrupt. Lucrurile stau mult mai rau in partea de est a tarii.

Astfel, in Moscova, carnea de porc destinata industriei prelucratoare a crescut cu aproximativ 6%. In schimb, in Primorie, pretul la peste a crescut cu peste 40%, iar carnea de pui este in prezent mai scumpa cu 60% fata de perioada pre-restrictii.

O situatie dificila se atesta si in Sahalinul de Sud, acolo unde pretul la branzeturi a crescut cu 10%, la carne cu 15%, iar merele importate din China costa in prezent cu peste 30% mai mult.

Dupa interzicerea importurilor din UE si SUA, Rusia incearca sa gaseasca drept piete de alternativa Serbia, Turcia sau statele din America de Sud.