Rusia si Ucraina au ajuns sambata la un acord cu privire la modalitatile de trecere a convoiului umanitar rusesc pe teritoriul ucrainean, anunta Crucea Rosie.

Convoiul umanitar rusesc, monitorizat de Crucea RosieFoto: Captura YouTube

"Cele doua guverne s-au pus de acord asupra modului in care se va proceda la inspectarea convoiului", a declarat pentru presa Pascal Cuttat, un reprezentant al Comitetului International al Crucii Rosii (CICER) in Rusia.

Kievul nu a autorizat inca intrarea incarcaturii, urmand sa faca acest lucru, iar Crucea Rosie asteapta "garantii de securitate" pentru transportarea de cealalta parte a frontierei, a precizat el.

UPDATE Vicepresedintele Joe Biden si presedintele ucrainean Petro Porosenko au discutat la telefon si au cazut de acord asupra faptului ca activitatile militare ale Rusiei din estul Ucrainei sunt in neconcordanta cu intentiile umanitare pe care le promoveaza, se arata intr-un comunicat al Casei Albe.

Aproape 300 de camioane rusesti, continand 800 de tone de ajutor umanitar, potrivit Moscova, stationeaza inca de joi la circa 30 de km de postul de frontiera din regiunea Donetsk, in localitatea rusa Kamensk-Sakhtinski.