Aviatia israeliana a desfasurat, in noaptea de miercuri spre joi, patru raiduri asupra Fasiei Gaza dupa intrarea in vigoare a unui nou armistitiu, a informat o sursa din cadrul Ministerului palestinian de Interne citata de AFP.

Aceste raiduri au venit ca represalii dupa ce sase rachete lansate din enclava palestiniana au lovit Israelul, a anuntat armata israeliana. Nu au fost victime sau pagube materiale.

Raidurile ar putea duce la o noua serie de violente, in timp ce negociatorii palestinieni si israelieni au cazut de acord, in ultimul moment, asupra prelungirii cu cinci zile a armistitiului care urma sa expire joi la ora locala 00.00.

Palestinienii si israelienii au fost de acord sa prelungeasca armistitiul de incetare a focului in Fasia Gaza pentru o perioada de cinci zile, au declarat miercuri seara mediatorii egipteni.

De la declansarea ofensivei israeliene asupra Fasiei Gaza, pe 8 iulie, aproape 2.000 de palestinieni au fost ucisi. In Israel, 64 de soldati si trei civili si-au pierdut viata