Numarul de pacienti bolnavi, fortati sa astepte in ambulantele care stau la coada in fata unitatilor de primiri urgente din Marea Britanie, s-a dublat in ultimii 3 ani, unii dintre ei fiind nevoiti sa astepte peste 8 ore ca sa primeasca tratamentul de care au nevoie, arata noi statistici citate de The Telegraph.

Marea Britanie: Intarzieri la transferul pacientilor de la ambulanta la unitatile de urgenta Foto: Captura Youtube.com

Mai multi doctori britanici au declarat pentru sursa citata ca se tem din ce in ce mai mult ca Serviciile Nationale de Sanatate (NHS) vor trece printr-o criza in mijlocul iernii, datele inregistrate in mijlocul verii indicand ca numarul de pacienti de pe listele de asteptare pentru operatii a atins un nivel record pentru ultimii 6 ani.

Noile statistici indica faptul ca in 2013-2014, 280.000 de pacienti au suportat "intarzieri de predare", de cel putin jumatate de ora, la unitatile de urgenta.

Printre acestia se numara peste 30.000 de pacienti care au asteptat cel putin o ora pentru a primi asistenta medicala in spital.

In comitatul West Midlands (din centrul Angliei), pacientii au asteptat pana la 8 ore si 11 minute, in timp ce in South West England intarzierile au fost de pana la 7 ore si 32 de minute, iar in Londra de peste 6 ore.

Datele, obtinute sub actul care garanteaza libertatea de informare, arata o crestere de 87% in intarzierile de cel putin 30 de minute, prin comparatie cu 2011, si o crestere de 50% a asteptarilor de peste o ora.

Intarzierile de predare se produc atunci cand echipa medicala de pe ambulanta nu poate transfera un pacient catre departamentul de Primiri Urgente din cauza lipsei personalului sau a lipsei paturilor libere.

Potrivit regulamentului NHS, noile sosiri ar trebui sa intre in spital in decurs de maxim 15 minute.