Cateva rachete lansate din Gaza au lovit vineri dimineata Israelul la cateva ore dupa expirarea acordului de incetare a focului pentru 72 de ore, anunta AFP.

Update Ora 05.00 Negociatorii palestinieni nu au decis inca daca sa prelungeasca armistitiul (AFP)

Organizatia Natiunilor Unite a solicitat joi extinderea armistitiului dintre Israel si Hamas, pentru a permite palestinienilor din Fasia Gaza sa primeasca ajutorul umanitar de care au nevoie, cu cateva ore inainte de incetarea acordului, informeaza AFP.

"Incetarea focului pentru 72 de ore intre Israel si factiunile palestiniene trebuie sa continue", a declarat coordonatorul umanitar al ONU in Fasia Gaza, James Rawley.

"Trebuie sa crestem rapid amploarea interventiei noastre umanitare, pentru a satisface nevoile oamenilor din aceasta regiune, acum si pe termen mai lung. Dar pentru acest lucru avem nevoie de o oprire indelungata a violentei", a completat Rawlei.

Aripa militara a miscarii Hamas a amenintat joi seara cu reluarea ostilitatilor contra Israelului odata cu expirarea armistitiului in Fasia Gaza, vineri dimineata, in cazul in care solicitarile delegatiei palestiniene la Cairo nu vor fi satisfacute, potrivit Mediafax.

"Indemnam delegatia palestiniana sa nu accepte armistitiul daca nu obtine satisfactie in privinta solicitarilor poporului nostru", a anuntat purtatorul de cuvant al Brigazilor Al-Qassam, Abu Obaida.

"Daca un acord se va gasi, prelungirea armistitiului va fi posibila. Daca nu, cerem delegatiei sa se retraga de la negocieri", a continuat purtatorul de cuvant intr-o alocutiune televizata.

Miscarea este "pregatita sa intre din nou in batalie", a adaugat el.