Un avion militar Airbus A310 medicalizat la bordul cauia se afla preotul spaniol care a contactat virusul Ebola in Liberia a aterizat, joi dimineata, la baza aeriana Torrejon de Ardoz, situata in apropiere de Madrid. Misionarul spaniol Miguel Pajares, in varsta de 75 de ani, este primul european contaminat cu Ebola, scrie presa spaniola.

"El a calatorit din Liberia intr-un dispozitiv special de izolare aflat in avion si cu care va fi introdus direct in ambulanta fara sa ia contact cu mediul inconjurator", anuntasera anterior reprezentantii spitalului unde va fi ingrijit preotul.

Miguel Pajares va fi tratat in conditii de carantina stricta, la spitalul Carlos al III-lea din Madrid si va fi izolat de restul pacientilor. Etajul al saselea la care se afla salonul sau a fost complet evacuat, iar camera uned va fi tratat nu permite schimbul de aer cu exteriorul tocmai pentru a nu exista pericolul raspandirii virusului, au dat asigurari reprezentantii spitalului. Pentru acesta operatiune spaniolii vor cheltui un milion de euro.

Preotul Miguel Pahares se pregatea sa-si incheie peste o luna activitatea de mai bine de 50 de ani in Africa. Cand a fost depistat cu virusul, preotul Miguel Pajares se afla deja in carantina, alaturi de alti cinci misionari, dupa ce un director al spitalului murise, in 3 august, din cauza infestarii.

"Speram ca vom putea fi evacuati. Pentru noi ar fi o bucurie imensa pentru ca, daca vom fi dusi in Spania, am fi in maini bune si ne-am putea insanatosi, cu ajutorul lui Dumnezeu", a spus preotul acum cateva zile pentru postul CNN in limba spaniola.