Un general american a fost ucis intr-un atac al unui soldat afgan langa Kabul, intr-o academie militara condusa de britanici, au anuntat oficialii americani, potrivit BBC. Generalul Harold Greene este cel mai inalt oficial militar american ucis de la inceputul operatiunilor de lupta conduse de SUA in Afganistan si cel mai probabil oficialul militar american cu cel mai inalt grad care isi pierde viata in lupta de la Razboiul din Vietnam incoace.

Cel putin 15 soldati - doi britanici, mai multi americani si generali din Germania si Afganistan au fost raniti.

Oficialii au spus ca soldatul afgan care a deschis focul a fost impuscat mortal.

Generalul Greene era implicat in pregatirile pentru retragerea trupelor NATO de la sfarsiul anului.

Potrivit informatiilor obtinute de BBC, atacul armat s-a produs in urma unei dispute, la Cmap Qargha. Cel care a deschis focul era un soldat recrutat in urma cu trei ani, au precizat surse di ministerul apararii afgan.

El a inceput sa traga de la postul de paza catre un grup mai amre de soldati si oficiali. Soldatul si-a descarcat toata munitia din arma de productie americana si a impuscat cel putin 10 persoane.

Pentagonul a descris incidentul drept un atac izolat si a insistat ca nu exista o scadere a nivelului de incredere intre soldatii coalitiei si partenerii afgani.