Sayeeda Warsi, prima femeie musulmana intr-un post de secretar de stat in Marea Britanie, a anuntat marti pe Twitter ca demisioneaza, precizand ca nu mai poate "sustine politica Guvernului privind Gaza", informeaza AFP.

"Cu un profund regret i-am scris in aceasta dimineata premierului pentru a-i prezenta demisia mea. Nu mai pot sustine politica Guvernului privind Gaza", a scris Sayeeda Warsi, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, pe contul sau de Twitter.

De la debutul interventiei israeliene in Fasia Gaza, Londra a aparat dreptul Israelului la autoaparare, facand apel la un raspuns "proportionat", potrivit Mediafax.

Warsi, de origine pakistaneza, a fost numita in septembrie 2012 secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe si secretar de stat pentru credinta si comunitati.

Ea era responsabila de probleme privind Afganistanul, Pakistanul, Bangladeshul, Asia centrala, drepturile omului, ONU, organizatiile internationale si Curtea Penala Internationala, precizeaza site-ul Guvernului.

Ea se ocupa de asemenea de toate problemele privind Ministerul de Externe in Camera Lorzilor.

Anterior, ea a fost presedinte al Partidului Conservator si secretar de stat fara portofoliu. Warsi este de asemenea senatoare conservatoare, membra a Camerei Lorzilor.

Luni, premierul britanic David Cameron a afirmat ca Natiunile Unite au avut dreptate sa condamne atacul care a ucis zece palestinieni intr-o scoala ONU din Fasia Gaza.

Foarte prudent pe aceasta tema, Cameron nu a vrut sa precizeze daca este vorba despre o incalcare a dreptului international si a fost criticat in ultimele zile de opozitia laburista, care ii reproseaza ca nu adopta o linie mai dura fata de Israel.