Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat marti ca a ordonat guvernului sa pregateasca masuri de riposta la sanctiunile europene si americane impuse saptamana trecuta Rusiei, acuzata de occidentali ca sustine financiar si militar separatistii din estul Ucrainei, scrie AFP.

"Am dat un astfel de ordin astazi", a spus Putin, citat de agentiile rusesti de presa, in timpul unei deplasari la Voronej (500 km sud de Moscova).

"Bineinteles, trebuie facut de o maniera extrem de prudenta, pentru a sustine producatorii rusi, dar fara a face rau consumatorilor", a adaugat acesta.

Recursul la "instrumente politice de presiune asupra economiei este inacceptabila, contrazice toate normele si toate regulile", a subliniat presedintele Rusiei.

Acesta a reamintit ca "guvernul rus a propus deja un numar de masuri de riposta in fata asa-ziselor sanctiuni din partea anumitor tari".

Premierul rus Dmitri Medvedev a apreciat si el marti ca Rusia trebuie sa inceapa sa analizeze eventuale masuri pentru a raspunde sanctiunilor occidentale.

"Avem nevoie sa discutam raspunsurile posibile" la aceste sanctiuni, a spus acesta, citat de agentia oficiala de presa Itar-Tass, in timpul unei intalniri cu ministrul Transporturilor si un inalt oficial al celei mai mari companii aeriene rusesti, Aeroflot, care a anuntat recent ca filiala sa de low-cost isi inceteaza activitatea, in urma sanctiunilor occidentale.