Un barbat si o femeie au murit inecati in urma inundatiilor care afecteaza nord-vestul Bulgariei, iar aproximativ 900 de persoane au fost evacuate de serviciile de interventie, a anuntat duminica Ministerul bulgar de Interne.

Inundatii in BulgariaFoto: Captura Youtube.com

Autoritatile au anuntat descoperirea corpurilor neinsufletite ale unui barbat si unei femei in varsta, in locuintele lor, informeaza Mediafax citand AFP.

Aproximativ 800 de locuitori din orasul Miziia au fost evacuati in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce raul Skut a inundat mai multe zone din oras. Pe alocuri, apa ajunge pana la trei metri, a precizat Ministerul de Interne. Electricitatea a fost intrerupta in zona din motive de securitate.

In plus, 100 de persoane au fost evacuate din localitatea vecina Krusovita, in timp ce casele, gradinile si drumurile au fost afectate de inundatii in multe alte sate.

"Zeci de case s-au prabusit, alte sute sunt sub ape. Situatia este critica", a explicat duminica ministrul de Interne, Tvetlin Iovcev.

Operatiunile de ajutor sunt in desfasurare, cu aproximativ 300 de salvatori, pompieri si politisti mobilizati, precum si doua elicoptere ale armatei trimise in zona duminica.

Aceste inundatii au blocat principalul drum care leaga Miziia de centrul regiunii Vrata (nord-vest).

Incepand din iunie, Bulgaria a fost afectata de precipitatii abundente, cu numeroase alerte de inundatii emise de autoritati.

Un barbat si mama sa au decedat la mijlocul saptamanii in satul Vranilovti (centru), in timp ce 14 persoane, dintre care doi copii, au murit in inundatiile din regiunea Varna (nord-est) la jumatatea lui iunie.