Armata israeliana a anuntat duminica dimineata moartea soldatului dat disparut vineri. Anuntul vine dupa ce Israel si Hamas au afirmat ca sunt hotarati sa continue ostilitatile in Fasia Gaza, scrie AFP.

Tir de artilerie tras de Israel inspre Fasia GazaFoto: Agerpres/Xinhua

"O comisie speciala condusa de rabin si de seful armatei a anuntat moartea ofiterului de infanterie Hadar Goldin, ucis in lupta vineri in Fasia Gaza", a precizat un comunicat al armatei, fara a confirma sau infirma daca a fost gasit cadavrul sau ramasite din acesta.

Armata israeliana declarase vineri ca soldatul a fost probabil rapit. Insa ramura inarmata a Hamas a declarat ca nu stie nimic de sublocotenentul Goldin si ca probabil acesta a fost ucis impreuna cu commandoul palestinian intr-un bombardament israelian.

UPDATE Cel putin 10 palestinieni au fost ucisi duminica intr-un atac asupra unei scoli ONU care adaposteste refugiati, in Rafah (sudul Fasiei Gaza).

Duminica dimineata, o delegatie a Hamas a ajuns la Cairo pentru negocieri indirecte cu Israelul in vederea unui armistitiu, care se vor desfasura prin intermediul oficialilor egipteni si americani, relateaza Reuters.

Discutiile vor include cererea Hamasului ca Egiptul sa usureze deplasarile le granita sa cu Gaza. Israelul anuntase sambata ca nu va trimite reprezentanti la negocieri, acuzand islamistii palestinieni ca induc in eroare mediatorii.

Sambata seara, premierul Benjamin Netanyahu a declarat ca armata va continua operatiunile "atat timp cat este necesar", folosind "toate fortele necesare".

"Vom continua rezistenta noastra pana cand ne vom fi atins obiectivul", a spus el, dupa ce armata israeliana daduse primele semne, in cursul dupa-amiezii, ale unui sfarsit al operatiunilor.

Tot sambata, mama sub-locotenentului Hadar Goldin a cerut ca Israelul sa nu se retraga din Gaza pana cand fiul sau, disparut vineri, nu este gasit.

"Nu pot sa imi imaginez ca armata isi abandoneaza unul dintre combatantii sai", a intarit si tatal sau, intr-o conferinta de presa in fata casei lor din Kfar Saba, Tel Aviv.

"Israel va continua sa faca tot ce este posibil pentru a le aduce acasa fiul disparut", a raspuns si premierul Netanyahu, in conferinta sa de presa.

Duminica, ministerul sanatatii palestinian a anuntat ca 1712 palestineni au fost ucisi de la inceputul operatiunii "Limita de protectie", pe 8 iulie, mare parte dintre acestia civili. Israelul a confirmat ca 61 de soldati au murit.