O explozie s-a produs sambata dimineata la o fabrica de produse metalice din estul Chinei, provocand moartea a 68 de persoane si ranirea altor 187, arata un nou bilant facut public de un responsabil chinez si transmis de postul public de televiziune CCTV, informeaza AFP.

Explozie la o fabrica din estul ChineiFoto: Captura Youtube.com

Explozia - aparent accidentala dupa cum informeaza CCTV - s-a produs la Kunshan, un oras din provincia estica Jiangsu, situat la 75 de kilometri de Shanghai, in cares e gasesc numeroase fabrici care lucreaza pentru firmele straine.

Fabrica la care a survenit explozia lucra in special pentru constructorii americani de automobile.

Un jurnalist AFP aflat la fata locului a vazut un corp cu arsuri grave carat pe o targa de catre personalul medical si transportat la spitalul din localitate.

In fotografiile realizate la putin timp dupa explozie se pot vedea victimele, cu hainele arse in totalitate, intinse pe jos in fata cladirii albe a fabricii, cu geamurile sparte de suflul exploxiei, prin care iesea un fum negru.

Un muncitor de la o uzina japoneza aflata in apropiere a povestit pentru AFP ca a vazut numerosi morti si raniti, cu totii acoperiti cu un praf de culoara maro.

"Pielea le era distrusa in totalitate, nu o mai aveau", a adaugat barbatul.

Uzina producea parti metalice pentru constructorii americani de automobile, printre care si gigantul general motors, potrivit presei de stat.

Din datele preliminare ale anchetei rezulta ca explozia s-a produs la un atelier de lustruire a capacelor si a fost provocata de combinatia dintre praful folosit in cadrul procesului de lustruire si temperaturile ridicate, sau chiar flama, folosite pentru aceasta operatiune, a explicat Ministerul Sigurantei Publice pe contul sau de microbloging.

Inainte ca politia sa stabileasca un perimetru de siguranta in zona, muncitorii din fabricile vecine au povestit ca au auzit explozia si ca "am fost cu totii in stare de soc", dupa cum a declarat unul dintre acestia pentru AFP.

Barbatul a declarat ca explozia s-a produs in momentul schimbului de echipe, afectand, astfel, un numar foarte mare de oameni.

Fabrica, detinuta de un grup taiwanez, are 450 de angajati, dintre care aproximativ 260 erau de fata la momentul exploziei.