Paispreze palestinieni au fost ucisi vineri la Khan Younes, in sudul Fasiei Gaza, a anuntat purtatorul de cuvant al serviciilor de salvare, Ashraf al-Qodra, peste 1.450 de palestinieni fiind ucisi de la inceputul razboiului, transmite AFP. Numarul palestinienilor ucisi in ofensiva din Fasia Gaza l-a depasit inca de joi pe cel al Operatiunii "Plumb Topit".

Opt palestinieni, membri ai aceleiasi familii, inclusiv doua femei si trei copii, au fost omorati vineri dimineata in tiruri de artilerie la Khan Younes unde, ulterior, aviatia israeliana a efectuat un raid in care au fost ucise alte sase persoane, a anuntat al-Qodra.

Bilantul victimelor a depasit astfel 1.450 de morti in randul palestinienilor omorati in Fasia Gaza de la inceputul ofensivei israeliene, pe 8 iulie, depasind bilantul operatiunii "Plumb Topit".

In Operatiunea "Plumb Topit", care a inceput la sfarsitul lunii decembrie 2008 si care a durat trei saptamani, 1.440 de palestinieni au fost ucisi, iar alti peste 5.300 au fost raniti, potrivit surselor medicale si asociatiilor palestiniene.

Armata israeliana a anuntat, pe de alta parte, ca cinci militari au fost ucisi joi seara, intr-un tir de obuz, de partea israeliana a frontierei.

61 de militari israelieni au fost omorati pe front, in cursul operatiunii actuale, in curs de la 17 iulie, spre deosebire de 10 militari in Operatiunea "Plumb Topit".

Un armistitiu de 72 de ore a intrat in vigoare vineri dimineata, la ora locala 8.00 (8.00, ora Romaniei), in Fasia Gaza, in a 25-a zi a unui razboi devastator si sangeros intre armata israeliana si miscarea islamista palestiniana Hamas.