Cinci proiectile israeliene au lovit miercuri o scoala organizata de ONU intr-o tabara de refugiati din Fasia Gaza, provocand moartea a cel putin 19 persoane si ranind alte 125 de persoane care se adapostisera in cladiri, a declarat un oficial ONU, potrivit Reuters.

Ora 18:11 7 palestinieni ucisi intr-un raid aerian in apropiere de Khan Younes

Sapte palestinieni au fost ucisi miercuri intr-un raid aerian israelian in sud-estul Fasiei Gaza, atac petrecut in timpul armistitiului umanitar anuntat de Israel, au declarat serviciile locale de salvare, potrivit AFP.

Ora 14:57 Israel va respecta un "armistitiu umanitar" in Fasia Gaza, miercuri de la 12:00 GMT pana la 16:00 GMT, intrerupand temporar atacurile succesive asupra miscarii islamiste palestiniene Hamas, a anuntat armata israeliana intr-o declaratie, potrivit AFP.

"Armata a autorizat un armistitiu temporar in Fasia Gaza. Acest armistitiu se va aplica de la ora 15:00 pana la 19:00 (ora locala) si nu se va aplica in zonele in care trupele sunt in prezent angajate in operatiuni", se arata in declaratia de presa.

Ora 14:49 Cel putin 67 de palestinieni au fost ucisi miercuri in Fasia Gaza unde armata israeliana si-a intensificat ofensiva impotriva Hamas, ridicand bilantul realizat de serviciile locale de salvare la peste 1.296 palestinieni ucisi so 7.200 raniti, transmite AFP.

Potrivit Reuters, relateaza ca podelele si saltelele din clase au fost stropite cu sange iar unii supravietuitori au inceput sa caute bucati de cadavre printre sticla sparta si bucatile de moloz pentru a le ingropa. La marginea terenului apartinand scolii, in jur de 20 de magari erau morti, inca legati de o balustrada.

O purtatoare de cuvant a armatei israeliene a declarat ca nu are informatii la aceasat ora despre ce s-a intamplat cu scoala, care apartine unei agentii a ONU - United Nations Relief and Works Agency (UNRWA), care spune ca a recuperat fragmente ale obuzelor.

Khalil al-Halabi, director pentru operatiunile din nordul Gazei ale UNRWA, a declarat ca in jur de 3000 de palestinieni se adapostisere in scoala din tabara de refugiati Jebalya odata cu inceperea bordamentelor in zori.

"Au fost cinci proiectile - munitie de tanc - care au lovit oamenii si i-au omorat pe multi dintre ei in timp ce dormeau. acei oameni au venit in scoala pentru ca a fost desemnata adapost ONU", a precizat reprezentantul ONU.

Cinci dintre raniti se afla in stare grava, a adaugat Halabi.