Presedintele rus Vladimir Putin a cerut luni complexului militar sa-si limiteze importurile, in conditiile in care Uniunea Europeana se pregateste sa impuna Rusiei noi sanctiuni, care vor viza inclusiv vanzare de arme si tehnologii sensibile, scrie AFP.

Vladimir Putin a afirmat ca industria de aparare a Federatiei Ruse este "perfect" pregatita sa produca toate necesitatile tarii, in cadrul unei reuniuni care a avut loc la resedinta sefului statului, in apropiere de Moscova.

Rusia isi va concentra astfel atentia asupra "accelerarii eforturilor pentru inlocuirea importurilor militare cu material produs intern", a declarat Putin, citat de agentia Interfax.

Uniunea Europeana ar putea decide marti sa adopte noi sanctiuni impotriva Moscovei pentru rolul jucat in criza ucraineana, interzicand noi vanzari de arme si tehnologii sensibile.

"Obiectivul nostru este sa ne protejam de ruperea contractelor de catre partenerii externi, inclusiv din motive politice", a precizat presedintele rus.

Rusia este unul dintre cei mai mari exportatori de arme din lume, dar si un importator de material militar si tehnologii.

Una dintre cele mai importante achizitii recente este cumpararea de la Franta a doua nave de razboi Mistral pentru 1,2 miliarde de euro. Aceste doua port-elicoptere urmeaza sa fie livrate in lunile urmatoare, in ciuda noilor sanctiuni.