Trimiterea unei misiuni militare internationale pentru securizarea zonei catastrofei aeriene din estul Ucrainei nu este in acest moment "realista", a declarat duminica premierul olandez Mark Rutte, scrie AFP.

Rutte a subliniat, intr-o conferinta de presa, importanta prezenta armata a separatistilor in aceasta regiune si a concluzionat ca nu ar fi realist sa fie trimisa o misiune militara internationala.

"Nici chiar o interventie militara de foarte mare amploare nu ar permite sa avem un avantaj", a sustinut el, la zece zile dupa distrugerea in zbor a aeronavei Boeing care facea legatura intre Amsterdam la Kuala Lumpur cu 298 persoane la bord, intre care 193 de olandezi.

In ciuda unui armistitiu fragil decretat asupra zonei unde au cazut ramasite ale avionului, tiruri de artilerie au fost auzit la un kilometru si se putea vedea fum negru, potrivit fotografului AFP.

Treizeci de experti medico-legisti olandezi precum si politisti neinarmati olandezi si australieni se pregateau sa mearga duminica dimineata la fata locului, insa in final au renuntat, din motive de securitate.

Mai multe cadavre au fost duse deja in Olanda, insa exista inca ramasite umane si fragmente din aeronava, la care inspectorii au avut acces limitat.