Peste 40 de soldati ucraineni si-ar fi parasit sambata unitatile pentru a ajunge in sudul Rusiei, a afirmat un reprezentant al Serviciului federal de securitate rus (FSB), in contextul in care confruntarile dintre separatisti si fortele guvernamentale continua in estul Ucrainei, transmite AFP.

"41 de rezervisti si-au parasit unitatile militare si au sosit la postul de frontiera Izarino, controlat de rebeli, carora le-au cerut permisiunea sa treaca in Rusia, din cauza reticentei lor de a lupta impotriva propriului popor", a declarat pentru agentiile de presa ruse Vasili Malaiev, reprezentant al FSB in regiunea Rostov din sudul Rusiei.

Separatistii pro-rusi i-ar fi lasat sa treaca pe teritoriul rus dupa ce le-ar fi strans mana, a precizat Malaiev.

Pe teren, confruntarile s-au intensificat la Donetsk si Lugansk, capitalele celor doua regiuni bastioane ale separatistilor pro-rusi.

Explozii puternice s-au auzit sambata, la intervale regulate, in cartierul Oktiabrski de la marginea orasului Donetsk, in apropiere de aeroport, potrivit jurnalistilor AFP.

In cursul ultimelor 24 de ore, fortele ucrainene au anuntat ca au pierdut patru oameni.

De la inceputul crizei ucrainene, care s-a soldat deja cu peste 1.000 de morti, inalti responsabili si institutii de presa, atat din Rusia cat si din Ucraina, au fost acuzati in mai multe randuri ca sunt angajati intr-un veritabil razboi al dezinformarii.