Statele Unite duc o "campanie de denigrare" impotriva Rusiei acuzand-o ca ajuta rebelii din Ucraina si "poarta o parte din vina pentru baia de sange" din regiune, a afirmat vineri Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

"Respingem insinuarile nefondate" privind un ajutor militar pe care Moscova l-ar acorda rebelilor si cele potrivit carora tiruri de artilerie provenind din Rusia ataca pozitiile militare ucrainene, a transmis ministerul rus intr-un comunicat, denuntand o "campanie de denigrare" impotriva Rusiei.

Purtatorul de cuvant adjunct al Departamentului de Stat american, Marie Harf, care a declarat joi ca separatistii pro-rusi trag "din Rusia" asupra armatei ucrainene, "a venit cu o serie de clisee anti-ruse pe care Washingtonul incearca cu obstinatie sa le impuna opiniei publice internationale", a mai afirmat MAE rus.

"Si toate acestea sunt insotite de referiri la "dovezi" pe care Statele Unite le-ar detine (...) Faptele pe care se bazeaza aceste false acuzatii pur si simplu nu exista", a continuat ministerul, calificandu-le drept "elucubratii".

Statele Unite, "care au sustinut lovitura de stat anticonstitutionala de la Kiev (...) poarta o parte din vina pentru baia de sange" din Ucraina, unde confruntarile armate continua in estul tarii intre separatistii pro-rusi si fortele guvernamentale, a continuat diplomatia rusa.

"Regretam ca Statele Unite continua sa tensioneze tot mai mult relatiile ruso-americane si ca reprezentantii Departamentului de Stat agita propaganda anti-rusa", a conchis MAE rus.