Avionul Air Algerie s-a prabusit intr-o zona desertica din nordul Mali, iar resturile acestuia sunt imprastiate pe o suprafata mare, dovada a violentei impactului, potrivit unei inregistrari video realizate de soldati burkinabezi si difuzata de postul de televiziune France 2, relateaza AFP.

Aceste imagini, primele difuzate de la presupusul loc al accidentului, arata o zona desertica, plana, cu nisip, unde cresc cativa arbusti.

Fragmente metalice greu de identificat sunt imprastiate pe zeci de metri, iar principalele elemente ale avionului (motor, fuzelaj...) nu sunt vizibile.

Presedintia franceza a subliniat in cursul noptii de joi spre vineri ca epava avionului a fost gasita "dezintegrata". Presedintele Francois Hollande a declarat ulterior ca "resturile avionului erau concentrate intr-un spatiu limitat".

La bordul aeronavei se aflau in total 118 pasageri si membri ai echipajului si nu exista supravietuitori, potrivit presedintelui francez.

Resturile avionului, un McDonnell Douglas MD83 care se indrepta spre Alger si care s-a prabusit la 50 de minute dupa ce a decolat de la Ouagadougou, au fost descoperite in zona orasului Gossi din nordul Mali, situat in apropiere de frontiera cu Burkina Faso.