Federatiei Asociatiilor Romanesti din Europa (FADERE) cere conducerii Youtube sa stearga melodia "Soy un rumano en Madrid", postata in urma cu patru zile pe aceasta platforma, pe motiv de a fi discriminatorie si xenofoba. Potrivit asociatiei, melodia, postata sub genericul Parodia de Torbe, pe langa alte jigniri, induce ideea ca grupul romanilor din Spania ar fi format din prostituate si hoti de portofele.

Soy un Rumano en MadridFoto: Captura Youtube.com

"Cu toate ca are numai 4 zile de cand este postata, melodia "Soy un rumano en Madrid" a reusit sa trezeasca pe de o parte indignarea comunitatii romanesti din Spania si pe de alta parte simpatia grupurilor extremiste si xenofobe spaniole. FADERE condamna vehement astfel de comportamente care incearca sa dezbine armonia si asa destul de fragila intre romani si spanioli. Cerem tuturor romanilor care vor vedea aceasta melodie sa o marcheze cu "NU APRECIEZ",, aceasta fiind forma in care vom arata conducerii Youtube ca dorim scoaterea ei. Istoria s-a mai repetat acum 7 ani in Spania cand a fost publicata melodia "Me cago en esos putos Rumanos" care de asemenea incuraja la discriminare. Si atunci FADERE a convins conducerea Youtube sa scoata melodia", se arata intr-un comunicat emis de FADERE.

FADERE a trimis joi o scrisoare conducerii paginii Youtube, scrisoare in care s-a cerut scoaterea de urgenta a melodiei "Soy un rumano en Madrid" de pe aceasta platforma. Melodia are peste 13.000 de vizualizari.