Presedintele rus Vladimir Putin a sustinut marti ca Moscova va face tot ce este posibil, inclusiv folosirea influentei asupra separatistilor, pentru a ajuta in derularea anchetei privind prabusirea avionului malaiezian Boeing in Ucraina si a cerut Kievului sa inceteze orice lupta, scrie AFP.

"Rusia va face tot ce este in puterea sa pentru o ancheta completa, implicand toate partile, in profunzime si transparenta", a declarat Putin, citat de agentiile rusesti de presa, in cadrul unei reuniuni a Consiliului rus de securitate.

"Ni se cere sa facem presiuni asupra rebelilor. Vom face, desigur, tot ce este in puterea noastra, dar, repet, acest lucru nu va fi de ajuns", a adaugat el.

Presedintele rus s-a referit la un presupus atac al blindatelor ucrainene impotriva Donetskului, controlat in prezent de rebeli. "Trebuie cerut autoritatilor ucrainene sa respecte normele elementare de decenta si sa aplice o incetare a focului fie si numai pe perioada anchetei", a spus acesta.

Presedintele ucrainean Petro Poroshenko a cerut luni fortelor armate sa intrerupa operatiunile pe o raza de 40 de kilometri in jurul locului unde s-a prabusit zborul MH17, zona care nu include insa si Donetsk.