Cel putin 502 palestinieni au fost ucisi de la inceputul conflictului din Fasia Gaza, dintre care peste 140 duminica, ziua cea mai sangeroasa de la inceputul, in 8 iulie, a ofensivei israeliene impotriva enclavei palestiniene, scrie AFP.

Marti, ora 01.30 John Kerry a promis un ajutor in valoare de 47 de milioane de dolari pentru civilii din Fasia Gaza. Secretarul de Stat american, John Kerry, a promis, in cursul noptii de luni spre marti, un ajutor in valoare de 47 de milioane de dolari pentru civilii din Fasia Gaza, primele victime ale conflictului dintre Israel si miscarea islamista Hamas, potrivit AFP citata de Mediafax.

Ora 20.00 Alti sapte soldati israelieni au fost ucisi in Fasia Gaza

Ora 16:50 Trei persoane au fost ucise intr-un tir de tanc la Chajaya, in estul orasului Gaza, oras ravasit de bombardamentele israeliene.

Peste 70 de persoane au fost ucise duminica in acest cartier, in cel mai violent bombardament de la inceputul operatiunii militare in Fasia Gaza, potrivit serviciilor palestiniene de urgenta, citate de AFP.

Ora 15.30 Un spital bombardat in centrul Gaza: 5 morti

Cinci persoane au fost ucise, luni, in urma unui raid israelian care a lovit un spital din centrul Fasiei Gaza, potrivit serviciilor de urgenta palestiniene, citate de AFP.

Ora 09.45 Departamentul american de Stat a anuntat duminica seara moartea a doi cetateni americani in Gaza, fara a confirma informatiile din presa potrivit carora ar fi vorba de soldati din fortele militare israeliene, scrie AFP.

"Putem confirma moartea cetatenilor americani Max Steinberg si Sean Carmeli in Gaza", a afirmat purtatorul de cuvant al departamentului de Stat intr-un scurt comunicat, precizand ca nu are "nimic de adaugat pentru moment".

Potrivit Los Angeles Times si Jewish Journal of Greater Los Angeles, cei doi barbati erau membri ai armatei israeliene si faceau parte din brigada Golani.

Ora 09.10 Peste zece palestinieni care reusisera sa se infiltreze prin doua tuneluri din Fasia Gaza in sudul Israelului au fost ucisi luni dimineata de soldati israelieni, a anuntat un purtator de cuvant al armatei.

"Teroristiii care se infiltrasera in Israel prin doua tuneluri din nordul Fasiei Gaza au fost interceptati de armata israeliana care a ucis peste zece teroristi", a afirmat purtatorul de cuvant, pe contul sau de Twitter.

----------------------

In randul armatei israeliene, 13 soldati din brigada Golani au fost ucisi in aceste ultime 24 de ore in Fasia Gaza, aducand la 18 numarul militarilor morti de la inceputul ofensivei "Granita aparata", bilantul cel mai greu pentru fortele israeliene din 2006.

Sapte soldati au murit in explozia unei bombe la trecerea masinilor lor blindate, 3 in schimburi de focuri cu activisti si alti trei "prinsi intr-un imobil incendiat", a precizat armata.

La Chajaya, in estul orasului Gaza, armata israeliana a efectuat cele mai grele bombardamente de la inceputul conflictului, ucigand cel putin 72 de palestinieni, potrivit lui Achraf al-Qoudra, purtator de cuvant al serviciilor de urgenta.

Cel putin 9 palestinieni, dintre care 7 copii, au fost ucisi luni dimineata in urma unui raid israelian la Rafah, in sudul Fasiei Gaza.

Victimele aprtineau toate aceleiasi familii, care locuia in casa vizata de atac.

Corpurile a 16 palestinieni ucisi in urma unui raid israelian au fost descoperite luni dimineata in ramasitele unei case in apropiere de Khan Younes, in sudul Fasiei Gaza.

Aproape jumatate dintre palestinienii ucisi de la inceputul ofensivei sunt femei, minori si persoane in varsta, potrivit lui Achraf al-Qoudra.

Doi civili israelieni au fost ucisi in tiruri de rachete.

Citeste aici evenimentele de duminica.