Israelul si Hamas au inceput aplicarea unui armistitiu de cinci ore, la solicitarea ONU, pentru a permite locuitorilor din Fasia Gaza sa se realimenteze, informeaza AFP.

Chiar inainte de intrarea in vigoare a armistitiului, Israelul anuntase ca a dejucat un atac al unui commando printr-un tunel din Gaza si distrugerea de rachete palestiniene, in timp ce patru palestinieni au murit in atacuri asupra enclavei.

In timp ce presedintele palestinian, Mahmoud Abbas, isi continua intrevederile la Cairo pentru solutionarea conflictului, presedintele american, Barack Obama, si-a exprimat "tristetea imensa" pentru moartea unor civili in Fasia Gaza, apreciind insa ca Israelul are "dreptul sa se apere in fata rachetelor care ii terorizeaza" populatia.

De la inceputul ofensivei israeliene aeriene, pe 8 iulie, intitulata "Protective edge" (Limita protectoare), 230 de palestinieni au murit si aproape 1700 au fost raniti, mare parte dintre acestia fiind civili.

In acelasi timp, in 10 zile, Israelul a fost vizat de aproape o mie de rachete, unul dintre aceste atacuri provocand moartea unui israelian.

La solicitarea ONU, armata israeliana a anuntat, pe contul sau de Twitter, "suspendarea atacurilor de la 10.00 la 15.00 ora locala in scopul unui armistitiu umanitar".

Insa a avertizat ca, daca Hamas incalca armistitiul, va riposta.