Micul oras belgian Landen, la circa 60 kilometri est de Bruxelles, a incercat miercuri sa alunge o caravana de tigani cu ajutorul unei instalatii sonore de 14.000 de wati care difuza muzica tehno, scrie AFP.

Aproximativ 30 de rulote s-au instalat duminica seara pe un teren industrial viran din orasul flamand, fara a avea acordul proprietarului terenului sau pe cel al comunitatii, potrivit agentiei de stiri Belga.

Dupa discutii cu autoritatile locale, reprezentantii grupului au convenit sa paraseasca locul luni dimineata, dar si-au amanat ulterior plecarea pentru vineri.

Primarul localitatii Landen, socialistul Gino Debroux, a adus atunci o instalatie sonora cu o capacitate de 14.400 de wati si a apelat la ajutorul lui DJ local.

Miercuri dimineata, muzica tehno rula la volum maxim, potrivit unei inregistrari video publicate pe site-ul ziarului local Het Belang van Limburg. Cu un succes relativ, noteaza AFP, in conditiile in care o fetita de zece ani dansa pe sunetul muzicii, in mijlocul caravanei.

Intre timp, negocierile cu politia s-au reluat si muzica a fost intrerupta, iar tiganii s-au declarat "dispusi sa ridice tabara", a declarat Gino Debroux.

Initiativa primarului a fost criticata inclusiv de propriul sau partid. "Nu e OK ceea ce se intampla la Landen. Nu e OK de loc", a reactionat pe contul sau de Twitter ministrul regional insarcinat cu Locuintele, socialista Freya Van den Bossche.