Douazeci si trei de palestinieni, printre care si mai multi copii, au fost ucisi miercuri, in cea dea a noua zi a ofensivei aeriene israeliene din fasia Gaza, in care 220 de palestinieni si-au pierdut viata, indica cel mai recent bilant al serviciilor de securitate palestiniene, citat de AFP.

Dupa 8 iulie, combatantii din cadrul miscarii palestiniene islamiste Hamas au lansat peste 1200 de rachete asupra teritoriului israelian - care au provocat marti moartea unei persoane -, iar armata israeliana a anuntat ca a efectuat 1500 de raiduri aeriene asupra Gaza, o fasie teritoriala de 362 de km, unde traiesc 1,8 milioane de persoane.

Potrivit unei liste de nume emise de catre purtatorul de cuvant al serviciilor de urgenta palestiniene din Gaza, Ashraf al-Qodra, 220 de palestinieni au murit de la inceputul ofensivei israeliene si 1.570 au fost raniti.

Miercuri dupa-amiaza, patru copii au fost ucisi in Gaza, potrivit serviciilor de urgenta, in timpul unui bombardament care a distrus o coliba de pe o plaja, in cares e afla un grup de copii, la 200 de metri de hotelul unde sunt cazati jurnalisti.

Anterior, o racheta israeliana a lovit, la Khan Younis, in partea de sud a enclavei palestiniene, o masina in care se afla o familie. Trei persoane au fost ucise, inclusiv un baiat de 10 ani si o femeie in varsta de 65 ani vechi iar cinci persoane au fost ranite, a informat purtatorul de cuvant al serviciilor de urgenta.

Tot in decursul zilei de miercuri, un membru al aceleiasi familii, un barbat in vasta de 33 ani, a fost ucis, impreuna cu un alt barbat, atunci cand un tanc israelian, aflat de cealalta parte a frontierei, a deschis focul asupra Khan Younis.

Paisprezece palestinieni au fost ucisi in raidurile israeliene de miercuri asupra mai multor zone din Fasia Gaza.