Discutiile sunt in curs pentru o incetare a focului intre israelieni si palestinieni in Gaza, dupa o saptamana de ofensiva, dar nu s-a ajuns inca la niciun acord, a declarat luni seara un oficial al Hamas pentru AFP.

"Se fac eforturi cu privire la un armistitiu, dar pana acum nu este nimic definitiv", a declarat oficialul, in timp ce Egiptul a solicitat o incetare a focului pentru dimineata de marti.

Raidurile aeriene israeliene efectuate in Fasia Gaza s-au soldat cu 177 de morti si 1.280 persoane ranite in sapte zile, potrivit serviciilor de salvare palestiniene, in timp ce un oficial al ONU a afirmat ca un sfert dintre victime erau copii.

UPDATE 01:45Hamas respinge orice incetare a focului care nu include un acord global cu privire la disputa cu Israelul, a anuntat purtatorul de cuvant Fawzi Barhum, dupa ce Egiptul a propus un armistitiu incepand de marti dimineata.

"O incetare a focului fara a ajunge la un acord este exclusa. In timp de razboi, nu exista incetare a focului si apoi negociere", a declarat Barhum.

UPDATE 01:00 Statele Unite au indemnat luni Israelul sa evite lansarea unei operatiuni terestre in Fasia Gaza, avertizand ca o astfel de ofensiva ar pune in pericol vietile multor civili, potrivit AFP si Mediafax.

Insa Casa Alba a evitat sa critice Israelul pentru civilii care au murit in raidurile aeriene din Fasia Gaza. "Israelul are dreptul si responsabilitatea de a proteja civilii de rachetele lansate de miscarea Hamas", a precizat Presedintia Statelor Unite.