Australianul Ian Thorpe, o adevarata legenda a natatiei mondiale cu 5 titluri de campion olimpic si de 11 ori campion mondial, a dezvaluit ca este homosexual, intr-un interviu difuzat duminica seara de televiziunea Channel Ten, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceasta dezvaluire vine dupa ani de zvonuri, dezmintite mereu de campionul australian, in varsta de 31 de ani.

"Ma gandesc de mult timp la asta ... Nu sunt heterosexual", a declarat el, in acest interviu. "Doar recent, in cursul ultimelor saptamani, am decis ca pot sa vorbesc despre asta cu apropiatii mei".

"Problema este ca atunci cand mi s-a pus aceasta intrebare eram foarte tanar, la varsta de 16 ani. Am raspuns ca nu e potrivit sa pui o astfel de intrebare unui copil si ca de altfel nu este potrivit sa pui aceasta intrebare nimanui", a adaugat acesta.

"Dar (...) am realizat ca minciuna a devenit atat de mare incat nu voiam ca oamenii sa una sub semnul intrebarii integritatea mea si sa creada ca am mintit despre tot", a explicat Thorpe.

Informatii despre continutul acestui interviu au scapat in presa inainte de difuzarea sa si marturiile de simpatie si sustinere au inceput sa curga.

"'Thorpie este si va fi intotdeauna un superstar in ochii mei", a scris pe Twitter compatrioata sa Stephanie Rice, campioana olimpica la inot.

Matthew Mitcham, campion olimpic la Beijing la sarituri in apa si care si-a dezvaluit si el homosexualitatea in 2008, a declarat ca poate sa inteleaga "perfect cat de greu i-a fost (lui Thorpe) sa faca acest lucru".

Thorpe a parasit bazinele in 2006 dupa o cariera stralucita in perioada 1998 - 2004, dar a revenit in competitii in 2011. Rezultatele nu au fost insa pe masura asteptarilor si a renuntat definitiv in 2013.

In 2014, a inceput un tratament cu antidepresive si a fost internat trei luni in aprilie pentru o infectie grava la umar.

Intr-o autobiografie publicata in 2012 ("This is me"), "Thorpedo" a dezmintit zvonurile despre homosexualitatea sa. "Nu sunt gay (..) si sunt atras de femei, iubesc copiii si imi doresc intr-o zi sa am o familie".