Un cetatean rus a fost ucis si doua femei au fost ranite in momentul in care un obuz tras dinspre teritoriul Ucrainei a lovit doua case din regiunea Rostov din Rusia, informeaza agentiile de presa rusesti. Atacul a fost insa negat de autoritatile ucrainene. Ministrul rus de externe a avertizat ca incidentul ar putea avea consecinte ireversibile, potrivit Reuters.

"In jurul orei 09.20 un obuz a lovit orasul Donetsk, din partea ucraineana. Doua case au fost lovite. Un cetatean rus a fost ucis" a declarat Alexander Titov, reprezentant al guvernului regional Rostov, pentru ITAR-TASS.

Incidentul are loc dupa ce sambata avioane de razboi ucrainene au bombardat separatisti pe un front din estul tarii, o escaladare brusca in conflictul care dureaza de trei luni.

Guvernul ucrainean a negat ca a fost implicat in incident. "Nu este nicio indoiala, fortele Ucrainei nu trag in teritoriul rusesc", a afirmat purtatorul de cuvant al guvernului.

Ministerul de externe al Rusiei a declarat ca incidentul ar putea avea consicinte ireversibile.

Un comunicat al ministerului rus spune ca Ucraina a primit o notificare de protest, in care incidentul este descris ca "un act de agresiune de partea ucraineana la adresa teritoriului rus suveran si cetatenilor Federatiei Ruse".