Fortele armate ucrainene au pierdut 23 de oameni in confruntarile cu separatistii din estul Ucrainei in cursul ultimelor 24 de ore, 19 din acestia fiind ucisi de o salva de rachete multiple de tip Grad, potrivit unor surse militare citate de AFP.

Vladislav Seleznev, purtator de cuvant al "operatiunii antiteroriste" desfasurate de fortele guvernamentale, a informat ca 23 de soldati si politisti de frontiera au fost ucisi si 93 au fost raniti, in toate zonele de conflict, in ultimele 24 de ore.

El a dezmintit astfel "informatiile inexacte referitoare la un mare numar de morti" difuzate in presa, facand referire la numarul de 30 de soldati care ar fi fost ucisi de o salva de rachete multiple Grad.

Acest numar a fost avansat in fata jurnalistilor de catre un consilier al ministrului de Interne, Zorian Chkiriak.

Serviciul de presa al Ministerului Apararii a precizat ulterior ca tirul de rachete Grad a provocat moartea a 19 persoane, vineri dimineata, in apropiere de localitatea Rovenki, in regiunea Lugansk.

Confruntarile armate intre fortele guvernamentale si separatistii pro-rusi au crescut in intensitate incepand de joi, in conditiile in care trupele ucrainene incearca sa incercuiasca cele doua bastioane ale rebelilor, Donetsk si Lugansk.

UPDATE Petro Poroshenko: Kievul ii va "distruge" pe autorii atacului cu rachete

Kievul ii va "gasi si distruge" pe separatistii pro-rusi responsabili de puternicul atac cu rachete comis vineri, a transmis presedintele ucrainean Petro Poroshenko, potrivit Reuters.

"Toti cei care au folosit rachete Grad impotriva fortelor armate ale Ucrainei vor fi gasiti si distrusi", a afirmat Poroshenko intr-un comunicat difuzat pe site-ul sau, in urma unei intalniri de urgenta cu sefii serviciilor de securitate.

"Pentru viata fiecarui soldat, insurgentii vor plati cu zeci si sute de vieti. Niciun singur terorist nu va scapa de raspundere, fiecare va primi ceea ce merita", a avertizat Poroshenko.