Moscova a protestat, joi, impotriva Kievului dupa ce unul dintre punctele sale vamale cu Ucraina a fost lovit de tiruri de artilerie ale fortelor guvernamentale si a avertizat ca repetarea unor astfel de incidente ar putea avea "consecinte", relateaza AFP.

"Rusia protesteaza categoric si cere ca tirurile ce vizeaza teritoriul rus sa inceteze", a transmis Ministerul rus de Externe intr-un comunicat.

"In cazul repetarii in viitor a unor astfel de actiuni, intreaga responsabilitate si consecintele acestora vor cadea asupra autoritatilor de la Kiev", adauga ministerul rus.

Moscova afirma ca unul dintre punctele sale vamale cu Ucraina, cel de la Gukovo, a fost atins de focuri de artilerie trase de fortele ucrainene, care se confrunta in estul tarii cu o insurectie armata pro-rusa.

"Actiunile fortelor ucrainene sunt o incalcare grava a principiilor fundamentale ale dreptului international", continua ministerul rus, care afirma ca aproximativ 230 de refugiati ucraineni se aflau in zona punctului vamal la momentul incidentului.

"Din fericire, nu au fost victime. Refugiatii au fost evacuati spre un loc sigur", precizeaza comunicatul.

Moscova s-a plans in mai multe randuri ca punctele sale vamale au fost tinta unor tiruri de obuze provenind din Ucraina, unde fortele guvernamentale au facut din controlul zonei de frontiera unul dintre obiectivele lor prioritare.