Douazeci si cinci de oameni au fost ucisi joi in mai multe raiduri in Fasia Gaza, aducand la peste 80 numarul victimelor in a treia zi a operatiunii militare "Protectia granitei", potrivit unor surse medicale citate de AFP. In cursul serii, la Ierusalim s-aun inregistrat trei violente explozii.

Intr-unul dintre cele mai sangeroase atacuri, opt persoane au murit intr-o cafenea din centrul orasului Khan Younes, unde era difuzata semifinala Cupei Mondiale la fotbal dintre Argentina si Olanda, iar alte 15 persoane au fost ranite, potrivit purtatorului de cuvant al serviciilor de urgenta, Ashraf al-Qodra.

O ora mai tarziu, tot la Khan Younes, in sudul enclavei palestiniene, patru femei si patru copii au fost ucisi in lovituri asupra a doua case.

In tabara de refugiati Nousseirat, in centrul Fasiei Gaza, un raid impotriva unei case a ucis trei persoane, a precizat sursa citata.

In zori, in orasul Gaza, trei persoane au fost ucis intr-un raid care le viza masina, iar alte patru au fost ranite.

Joi dimineata, un copil de 5 ani a murit a murit intr-un raid la Beit Lahiya, in nordul Fasiei Gaza, a mai spus al-Qodra, iar un tanar de 19 ani a murit in urma unei lovituri la Khan Younes, in care au fost raniti si doi copii, dintre care unul grav.

La Jabaliya, nu departe de granita cu Israelul, trei palestinieni care mergeau cu o masina civila au fost ucisi in urma unui raid aerian.

Un alt barbat, grav ranit miercuri, a murit in urma ranilor.

Armata israeliana a anuntat ca a vizat peste 320 de tinte Hamas in Fasia Gaza. De la inceputul operatiunii au fost efectuate 750 de raiduri.

Hamas, care controleaza din punct de vedere securitar enclava palestiniana, a revendicat joi un tir de rachete spre Tel-Aviv, dintre care una a fost interceptata de sistemul de aparare anti-racheta Iron Dome, potrivit armatei israeliene.

Sase rachete au cazut pe teritoriul israelian si 7 au fost interceptate de Iron Dome in noaptea de miercuri spre joi, a precizat un purtator de cuvant al armatei.

Raidurile aeriene au fost declansate dupa rapirea si uciderea a trei studenti israelieni in Cisiordania, atribuita de Israel Hamasului, urmata de asasinarea unui tanar palestinian ars de viu la Ierusalim de tineri extremisti evrei.

Acest nou ciclu de violente este cel mai grav de la ofensiva israeliana in Gaza de la finele lui 2012.