Presedintele francez, Francois Hollande, a condamnat "ferm", miercuri, tirurile de rachete lansate din Fasia Gaza de Hamas inspre Israel si a exprimat "solidaritatea" Frantei premierului israelian, Benjamin Netanyahu, potrivit Mediafax.

Seful de stat francez a "exprimat solidaritatea Frantei in fata tirurilor de rachete provenind din Gaza", potrivit unui comunicat al presedintiei franceze publicat dupa o conversatie telefonica intre Francois Hollande si Benjamin Netanyahu.

"El i-a amintit ca Franta condamna ferm aceste agresiuni. Guvernului israelian ii revine sa ia toate masurile necesare pentru protejarea populatiei in fata acestor amenintari", a adaugat Elysee, subliniind totodata ca presedintele francez a insistat asupra "necesitatii de a preveni escaladarea violentelor".

Mai devreme in cursul zilei, purtatorul de cuvant al Guvernului a francez a afirmat ca Franta "condamna accelerarea tirurilor palestiniene si ripostei venite din partea Israelului".

Cel putin 28 de persoane au murit in urma raidurilor care au avut loc miercuri in Fasia Gaza.

Benjamin Netanyahu a amenintat ca va intensifica atacurile dupa ce armata israeliana a lansat, marti, o vasta ofensiva aeriana asupra enclavei palestiniene, soldata cu 48 de morti, in mare parte civili.

Acest nou ciclu de violente este cel mai grav de la ofensiva israeliana impotriva Fasiei Gaza care a avut loc la sfarsitul lui 2012.

Angela Merkel a condamnat "fara retinere" tirurile de rachete care au vizat Israelul

Cancelarul german, Angela Merkel, a condamnat "fara retinere", miercuri, in cursul unei conversatii telefonice cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, tirurile de rachete lansate asupra Israelului, a anuntat un purtator de cuvant al Guvernului german, citat de AFP.

"Cancelarul l-a sunat astazi (miercuri) pe Netanyahu si, cu aceasta ocazie, a condamnat, fara retinere, tirurile de rachete (lansate) asupra Israelului", a declarat un purtator de cuvant al Guvernului german.

"Nu exista nicio justificare" pentru aceste tiruri, a insistat cancelarul, potrivit aceleiasi surse.

Tensiunile intre Israel si Hamas au escaladat miercuri, soldandu-se cu cel putin 28 de morti in Fasia Gaza.

Premierul Benjamin Netanyahu a amenintat cu "intensificarea atacurilor impotriva Hamas si altor grupari teroriste din Gaza", dupa ce armata israeliana a lansat, marti, o ofensiva aeriana asupra enclavei palestiniene, soldata cu 48 de morti, in mare parte civili palestinieni.