Rusia a anuntat miercuri ca a arestat o femeie-pilot de elicopter din armata ucraineana pe care Moscova o acuza ca este vinovata de moartea a doi jurnalisti rusi, ucisi in iunie in estul Ucrainei, relateaza Mediafax citand AFP.

Femeia-pilot a fost arestata in timp ce se afla pe teritoriul rusesc, dandu-se drept o refugiata din calea confruntarilor, au anuntat anchetatori rusi.

Ei afirma ca Nadejda Savscenko, un pilot de elicopter in armata ucraineana, este implicata in moartea lui Igor Korneliuk si a lui Anton Volosin, ucisi in iunie in cursul unui atac langa Lugansk, unul dintre bastioanele insurectiei separatiste.

"Dupa ce a obtinut coordonatele unui grup de jurnalisti rusi si altor civili, langa Lugansk, ea le-a transmis militarilor", a anuntat Comitetul rus de ancheta intr-un comunicat, referindu-se la fortele ucrainene.

Kievul a acuzat Rusia imediat ca a "rapit"-o pe Nadejda Savscenko si ca a trecut-o frontiera cu forta, cerand "eliberarea neconditionata" a acesteia.

Cei doi jurnalisti, care lucrau pentru televiziunea publica rusa VGTRK, au murit pe 18 iunie, dupa ce au fost raniti de srapnele, intr-un atac al armatei ucrainene la Lugansk.

Moscova a afirmat imediat ca acestia au fost vizati in mod expres si a anuntat deschiderea unei anchete.

Prezenta in Rusia a femeii-pilot "este o noua dovada a faptului ca teroristii elaboreaza si-si pun aplicare crimele in stransa colaborare cu serviciile ruse in domeniul securitatii", a declarat Ministerul ucrainean de Externe, acuzand insurgenti prorusi din estul tarii ca au capturat-o pe ucraineanca.

Potrivit presei ucrainene, Nadejda Savscenko are 33 de ani si a servit in Irak. Ea este una dintre cele cateva femei-pilot din armata ucraineana.