Un palestinian a fost ucis miercuri dimineata si un altul a fost grav ranit intr-un atac israelian care a lovit nordul Fasiei Gaza, potrivit unor surse spitalicesti, relateaza AFP.

Orasul Rafah (sudul fasiei Gaza), lovit martiFoto: Agerpres/Xinhua

Cei doi circulau pe un moped catre Beit Lahoiya, nu departe de frontiera cu Israelul, cand au fost vizati de o drona a israelienilor, a precizat sursa pentru AFP, in a doua zi a amplei ofensive aeriene asupra Gaza.

Cel putin cinci rachete au fost lansate si interceptate miercuri dimineata catre Tel-Aviv si periferia sa.

Sirenele de alerta au sunat si rachetele au fost interceptate in zbor de o baterie a Iron Dome, un sistem de interceptare a rachetelor, a anuntat postul de radio militar, amintind ca marti orasele Tel-Aviv si Ierusalim au fost vizate de rachete lansate din Fasia Gaza controlata de islamistii palestinieni ai Hamas, citeaza Mediafax.

Cabinetul de securitate israelian a autorizat marti convocarea a 40.000 de rezervisti in anticiparea unei posibile operatiuni la sol.

"Au fost 160 de raiduri in timpul noptii, ceea ce ridica la 430 numarul atacurilor aeriene de la inceputul operatiunii ᅡbordura de protectieᅡ", a anuntat purtatorul de cuvant, generalul Moti Almoz, pentru postul militar de radio, precizand ca au fost vizate 120 de zone de lansare a rachetelor, zece posturi de comandament ale Hamas si "numeroase tuneluri".

Printre celelalte tinte ale atacurilor figureaza doua case "ale unor sefi militari ai Hamas", precum si "birourile Ministerului de Interne sau ale serviciului de securitate nationala al Hamas", a adaugat generalul.

"Operatiunea pe care am lansat-o se va extinde in urmatoarele zile", a continuat purtatorul de cuvant, refuzand sa ofere detalii despre planurile unei operatiuni terestre de mare anvergura in Fasia Gaza.

Contactata de AFP, o alta purtatoare de cuvant a armatei a precizat ca patru rachete au fost lansate miercuri dimineata catre sudul Israelului, fara a provoca victime sau pagube materiale.

Imagini cu atacurile de marti: