Aviatia israeliana a desfasurat 160 de raiduri in Fasia Gaza impotriva Hamas in cursul noptii de marti spre miercuri, ca raspuns la continuarea tirurilor de racheta catre Israel, a anuntat purtatorul de cuvant al armatei, relateaza AFP, citata de Mediafax.

"Au fost 160 de raiduri in timpul noptii, ceea ce ridica la 430 numarul atacurilor aeriene de la inceputul operatiunii ᅡbordura de protectieᅡ", a anuntat purtatorul de cuvant, generalul Moti Almoz, pentru postul militar de radio, precizand ca au fost vizate 120 de zone de lansare a rachetelor, zece posturi de comandament ale Hamas si "numeroase tuneluri".

Printre celelalte tinte ale atacurilor figureaza doua case "ale unor sefi militari ai Hamas", precum si "birourile Ministerului de Interne sau ale serviciului de securitate nationala al Hamas", a adaugat generalul.

"Operatiunea pe care am lansat-o se va extinde in urmatoarele zile", a continuat purtatorul de cuvant, refuzand sa ofere detalii despre planurile unei operatiuni terestre de mare anvergura in Fasia Gaza.

Contactata de AFP, o alta purtatoare de cuvant a armatei a precizat ca patru rachete au fost lansate miercuri dimineata catre sudul Israelului, fara a provoca victime sau pagube materiale.

Cabinetul de securitate israelian a autorizat marti convocarea a 40.000 de rezervisti in anticiparea unei posibile operatiuni la sol.

Intariri au fost mobilizate la frontiera cu Gaza, unde jurnalistii AFP au vazut trupe, tancuri si transportoare.

Marti, Hamas a revendicat tirurile de rachete impotriva Ierusalimului si Tel-Aviv, ca reacti la ofensiva israeliana impotriva miscarii islamiste palestiniene, soldata cu cel putin 28 de morti.