UPDATE 00:30 Sase persoane au fost ucise in raidul aerian israelian din nordul Fasiei Gaza, conform surselor medicale. Raidul a lovit o casa din Beit Hanun.

UPDATE 23:45 Una dintre rachete a explodat la Ramat Raziel, la 10 kilometri sud-vest de Ierusalim. Politia a declarat ca nu exista victime sau pagube materiale.

UPDATE 22:45Trei explozii violente au zguduit Ierusalimul, marti seara, la putin timp dupa ce sirenele au rasunat in oras, in jurul orei 22:00 (ora Romaniei). La putin timp dupa, trei explozii violente au zguduit Ierusalimul, anunta AFP.

Brigazile Ezzedin Al-Qassam, aripa militara a organizatiei islamiste Hamas, au revendicat atacurile cu racheta de marti seara indreptate catre Ierusalim, Tel Aviv si Haifa. "Pentru prima data, Brigazile Al-Qassam au lovit Haifa cu o racheta R160, Ierusalimul cu patru rachete M75 si Tel Aviv tot cu patru rachete M75", sustine gruparea intr-o declaratie.

Treisprezece palestinieni, dintre care doi copii, au fost ucisi si peste 80 raniti marti, in raidurile israeliene din Fasia Gaza, efectuate ca riposta in urma salvelor cu tiruri de rachete palestiniene, potrivit serviciilor palestiniene de urgenta, scrie AFP.

Acest ciclu de violente este cel mai grav din Fasia Gaza din noiembrie 2012.

Lovitura cea mai sangeroasa a atins la inceputul dupa-amiezii o locuinta din Khan Yunes, in sudul Fasiei Gaza, in urma careia si-au pierdut viata sapte persoane, printre care doi copii, alte 25 fiind ranite.

Martorii au precizat ca o drona a lansat o racheta semnalizatoare in semn de avertisment, iar apropiatii si vecinii s-au strans in casa pentru a incerca sa descurajeze aviatia sa intervina. Dar, la putin timp, un avion F-16 a tras o racheta si a demolat cladirea.

Hamas a denunta o "crima de razboi oribila" si a asigurat ca "toti israelienii" sunt de acum "tinte legitime", potrivit unui comunicat al purtatorului sau de cuvant, Sami Abu Zuhri.

Cateva ore mai devreme, in orasul Gaza, patru persoane "au fost ucise intr-un raid aerian sionist care a vizat o masina civila intr-un cartier din centru", potrivit unui oficial palestinian.

Membrii familiei victimei - Mohammed Shaaban, 32 de ani, un inalt comandant al brigazilor Ezzedine al-Qassam, aripa armata a Hamas - au precizat ca erau cu totii militanti Hamas. Acesta ar fi fost responsabil cu operatiunile navale ale grupului.

Armata israeliana a confirmat ca l-a vizat pe Shaaban, descris drept un "agent important al Hamas".

Miscarea islamista Hamas, care controleaza Fasia Gaza in plan securitar, a tras luni seara zeci de rachete impotriva Israelului, care a ripostat printr-o vasta ofensiva aeriana in enclava palestiniana.

Un inalt oficial israelian a declarat marti ca armata este pregatita pentru orice optiuni, inclusiv o ofensiva terestra, pentru a stopa tirurile de rachete.