Fostul secretar de stat american Hillary Clinton estimeaza ca presedintele rus Vladimir Putin "poate fi periculos" si sa politica sa in Ucraina ar trebui sa fie intampinata cu un raspuns unit din partea tarilor occidentale, relateaza AFP.

Hillary Clinton si Vladimir PutinFoto: APEC

Hillary Clinton a acordat un interviu publicat duminica de publicatia germana Bild am Sonntag.

Intrebata in ce punct presedintele Putin poate fi considerat periculos, in contextul anexarii Crimeei de catre Rusia si a conflictului dintre separatistii pro-rusi si autoritatile de la Kiev, fostul secretar de stat american a raspuns: "Cred ca poate fi periculos".

"Occidentul trebuie sa raspunda printr-o reactie comuna la cea mai recenta agresiune a sa in Ucraina", a declarat Clinton in interviul publicat in ziua lansarii la Berlin a cartii sale "Hard Choices" ("Alegeri dificile").

Potrivit fostului oficial american, "un barbat precum Putin merge tot timpul pana la limita. Incearca intotdeauna sa testeze rezistenta celorlalti" inainte de a-si readapta tactica.

Intrebata cu ocazia prezentarii cartii ce fel de interlocutor este liderul de la Kremlin, ea a raspuns: "Este un client dificil, cu pielea mai degraba tabacita".

De asemenea, Clinton a aprobat gluma unui jurnalist care a spus despre Putin ca seamana cu un "cowboy rus". "Da, exact, cu sau fara tricou", a spus ea, razand zgomotos.

La randul sau, Vladimir Putin a ironizat-o pe Hillary Clinton la inceputul lui iunie afirmand despre aceasra ca este o femeie "slaba". "E mai bine sa nu te certi cu femeile", a spus el intr-un interviu pentru posturile franceze TF1 si Europe1.