Un tribunal egiptean i-a condamnat sambata la inchisoare pe viata pe liderul Fratiei Musulmane, Mohammed Badie, si pe alti 36 de membri ai acestei organizatii, pentru violentele produse anul trecut dupa destituirea presedintelui Mohammed Morsi, relateaza DPA si AFP, potrivit Agerpres.

Aceeasi instanta a confirmat pedeapsa capitala in cazul altor 10 islamisti, dintre care mai multi au fost judecati in contumacie pentru violentele survenite in iulie 2013 si soldate cu moartea a doua persoane la Qalioub, in delta Nilului.

Printre cei condamnati sambata la inchisoare pe viata figureaza predicatorul islamist Safwat Hegazy, doi fosti ministri din timpul regimului Morsi si doi fosti parlamentari membri ai Fratiei Musulmane.

Mohammed Badie, aflat in inchisoare si urmarit in justitie pentru diverse acuzatii legate de activitatea Fratiei Musulmane, a fost deja condamnat la moarte in alte doua procese judiciare.

Dupa destituirea presedintelui Mohammed Morsi la 3 iulie 2013, autoritatile egiptene au fost acuzate constant de utilizarea justitiei drept mijloc de represiune politica.